وب سایت اوهر - درباره منابع آب ایران

ابهر (اوهر)در گذشته ای نه چندان دور دارای آب و چشمه های فراوانی بود. احتمال اینکه آب در نام ابهر نیز جایگاهی داشته باشد، فراوان است و به گفته مورخان در گذشته ابهر را "اوهر" می نامیدند.

وب سایت اوهر - درباره منابع آب ایران

ابهر (اوهر)در گذشته ای نه چندان دور دارای آب و چشمه های فراوانی بود. احتمال اینکه آب در نام ابهر نیز جایگاهی داشته باشد، فراوان است و به گفته مورخان در گذشته ابهر را "اوهر" می نامیدند.

آشنایی با «روخانه شور» یکی از جاذبه های گردشگری اشتهارد-ابهر رود | کرج رسا

این مطلب از پایگاه خبری تحلیلی و اطلاع رسانی کرج رسا منتشر شده است(http://karajrasa.ir)__ این مطلب درباره ی ابهررود است.  


تارخ انتشار: دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۳
کد خبر : 84084                    



بازدیدها: 1,364
Untitled-1

آشنایی با «روخانه شور» یکی از جاذبه های گردشگری اشتهارد

رودخانه شور از کوه های جنوب غربی آوج (استان قزوین) سرچشمه می‌گیرد و پس از مشروب کردن دشت های ابهر، قزوین، شمال بخش اشتهارد و جنوب ساوجبلاغ به رودخانه کرج می‌پیوندد.

به گزارش کرج رسا، رودخانه شور (ابهر رود) یا به گفته بومیان شورکات رودخانه‌ ای است فصلی که در شمال اشتهارد از غرب به شرق جریان دارد، تنها رودخانه ناحیه اشتهارد است. در مسیر رودخانه شور و در ناحیه ای نزدیک به روستای جارو به علت شیب کم زمین، از سرعت رود کاسته می شود و نمک زارهایی تشکیل شده است که سبب گردیده است مناظر فوق العاده ای را پدید آورد.

این رودخانه از کوههای جنوب غربی آوج (استان قزوین) سرچشمه می‌گیرد و پس از مشروب کردن دشت های ابهر، قزوین، شمال بخش اشتهارد و جنوب ساوجبلاغ به رودخانه کرج می‌پیوندد. محل تقاطع این رودخانه با جاده اشتهارد-ماهدشت مرز بین بخش اشتهارد و ماهدشت در نظر گرفته‌ اند.

این رودخانه به طور پراکنده دارای ماهی گورخری (Aphanius sophiae) می‌باشد. در اطراف این رودخانه در جنوب اشتهارد مکانی وجود دارد که از زبان بومیان شهر اشتهارد به آسیاب خرابه معروف است.

در این منطقه در واقع بر اثر فرسایش رود در ارتفاعات شمالی اشتهارد (ارتفاعات حلقه دره) باتلاق نمکزار به این قسمت زهکشی می شود و از این پس رود شور یک مسیر غربی – شرقی را طی کرده است و به علت شیب بسیار کم زمین، از سرعت این رود کاسته و عمدتاً در زمین نفوذ می‌کند و زمینه ایجاد کویر اشتهارد را باعث می‌شود.

با عبور رود شور از این نمکزار بر شوری این آب افزوده شده و در پل عاصف الدوله در نزدیکی پلیس راه ماهدشت کاملاً شور شده و به طرف جنوب شرقی جریان می یابد و نهایتاً به حوضه آبریز دریاچه مسیله قم می ریزد.

 

181

323

418

910

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.