وب سایت اوهر - درباره منابع آب ایران

ابهر (اوهر)در گذشته ای نه چندان دور دارای آب و چشمه های فراوانی بود. احتمال اینکه آب در نام ابهر نیز جایگاهی داشته باشد، فراوان است و به گفته مورخان در گذشته ابهر را "اوهر" می نامیدند.

وب سایت اوهر - درباره منابع آب ایران

ابهر (اوهر)در گذشته ای نه چندان دور دارای آب و چشمه های فراوانی بود. احتمال اینکه آب در نام ابهر نیز جایگاهی داشته باشد، فراوان است و به گفته مورخان در گذشته ابهر را "اوهر" می نامیدند.

تاکتیکهای سه وجهی برای جبران کسری منابع آبی زیر زمینی استان زنجان

کارشناس ارشد آب در سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان میگوید:تنها اجرای یک برنامه زمان بندی شده سه مرحله ای میتواند2میلیارد متر مکعب اضافه برداشت از سفره های زیر زمینی استان را جبران نماید.
به گزارش گروه استانهای باشگاه خبر نگاران جوان از زنجان؛ مهندس فرهاد اجاقلو اعلام کرد:طی چند سال گذشته به دلیل استفاده بی رویه,سطح سفره های آب زیر زمینی در دشتهای استان از 10تا 25 متر افت نموده است.

وی افزود:طی دو دهه گذشته حدود 70درصد از آب مورد نیاز بخش کشاورزی از آب سطحی و تنها 30درصد از آبهای زیر زمینی تامین میشد. اما به دلیل کاهش میزان بارش و نبود سیستمهای مناسب جمع آوری روان آبهای سطحی در حال حاضر گرایش به استفاده از آبهای زیر زمینی با حفر چاههای عمیق و نیمه عمیق افزایش یافته است بطوری که با چرخشی سریع، تامین 70درصد نیاز آبی در مصارف مختلف و بخصوص کشاورزی بر سفره های آب زیرزمینی تحمیل می شود.

کارشناس ارشد آب در سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان همچنین وجود اراضی مستعد کشت در سطح استان,آب رایگان,نبود سازوکار مناسب جهت مدیریت تجمیع و توزیع آبهای سطحی,نبود دانش فنی کافی در مزارع کشت را از عوامل هجوم به سمت برداشت بی رویه از منابع آبی میداند.

اوجاقلو پیامد این برداشت بی رویه را افزایش تعداد چاههای غیر مجاز و به تبع آن کاهش سطح سفره های زیرزمینی,کاهش کیفیت آب ,کاهش سرانه اراضی آب به کمتر از 2/0 هکتار برای هر نفر ودر نهایت رسیدن به نقطه بحران لا ینحل آب دانست.

وی همچنین هشدار داد که این بحران در سطح استان زنجان در دشت ابهر بیش از سایر نقاط استان مشهود است بطوری که در طول بیست سال اخیر نزدیک به 1 میلیارد مترمکعب برداشت بی رویه صورت گرفته است.

مهندس اوجاقلو اعلام کرد:برنامه ریزی عملی جهت حل بحران آب استان را در سه مقطع زمانی کوتاه مدت ,میان مدت و بلندمدت امکان پذیر دانست.

به گفته کارشناس ارشد آب در سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان : تعیین ظرفیت آب دشتهای استان,اندازه گیری میزان کسری مخازن,کنترل برداشت,اصلاح پروانه بهره برداری بویژه در دشت ابهر در کوتاه مدت و در میان مدت اجرای کامل قوانین مصوب,برقدار نمودن کلیه چاهها و نصب تجهیزات پیشرفته,تحویل حجمی آب به بهره برداران بر اساس نیاز واقعی,اتمام طرحهای نیمه تمام شبکه های توزیع ودر نهایت طی برنامه های بلند مدت اصلاح الگوی کشت و تجهیز شبکه های آبیاری مطابق علم روز دنیا را از استراتژیهای تاثیر گذار است که با اجرای آن میتوان به حل تدریجی بحران آب در استان امیدوار بود.

نظرات 1 + ارسال نظر
LO0OVE پنج‌شنبه 6 اسفند 1394 ساعت 18:14 http://maloosak.69.mu

خیلی از سایتتون خوشم اومد موضوعاتشو متنوع ترکنین بهتره
از ته دل خیلی دوست دارم شما هم به من سر بزنید
8651

امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.